İdlip Raporu

Batı Hama kırsalı ve Güney İdlib kırsalından 15/12/2017’den – 13/01/2018 tarihine kadar tespit çalışması için Biz Ümmetiz Platformu ve Avrasya Vakfı tarafından 365 noktada gerçekleştirilen sayıma göre;

Esed Rejimi ve Rusya’nın havadan yaptığı saldırılara ek olarak Esed Rejimi ve Deaş’in karadan saldırıları sonucu 54.417 aile, 302.832 kişi evlerini terk etmek zorunda kalmıştır.

Tespit edilen 302.832 kişiden;

56.052’si erkek,

66.216’sı kadın,

88.983’ü erkek çocuk

91.820’si kız çocuktur.

Mevcut tespit çalışmaları halen bazı noktalarda devam ediyor.

Göçler  yoğun bir şekilde hala devam ederken, göçmenler batı idlib, kuzey İdlibin sınır ve dağlık bölgelerine ve aynı zamanda batı Halep kırsalına geliyor.

Evlerini terketmek zorunda kalan insanlar zor şartlarda hayata tutunmaya çalışıyorlar. Geldikleri yerlerde çadır yok, battaniye yok, gıda yok, ısınma malzemesi yok, soba, odun, kömür yok. Elbise yok, çocuk sütü yok, çocuk bezi yok.

Bir çok dernek yardım etmeye çalışıyor ama göçmenlerin sayısı fazla olduğu için yetmiyor ve kuzey Suriye ilk defa böyle bir göçe maruz kaldığı için bölgeye yeteri kadar yardım edilemiyor.

İnsanların nerelere göç ettiğiyle ilgili olarak köy köy değil de, bölge bölge yazıldı çünkü bir taş bile kalmadı üzerine çadır konulmayan. Doğu İdlib, Batı Halep, Kuzey Hama Bölgelerindeki tüm dağlık ve taşlık alanlara çadırlarını kurdular.

STK’ları faaliyetlerine devam ediyor, lakin bölgedeki görevlilerimizin gözlemlerine göre, bütün yardım kuruluşlarının göndermiş olduğu yardımlar, Biz Ümmetiz Platformu olarak Halep’in tahliye edildiği bir aylık dönemde gönderdiği yardımlar kadar değil.

Cevap Yazın