Gönüllü Kimdir

Hiçbir menfaat ve karşılık gözetmeksizin, sadece Allah’ın rızası beklenerek, yardım edilmesi gereken bir durumda sahip olduğu fiziki güç, maddi imkan, zaman, bilgi, yetenek ve deneyim gibi özelliklerinden birini veya birkaçını iyilik ve dayanışma için ayıran kişiye gönüllü denir.

Bir insan, kimi zaman maddî, fizikî veya parasal gücünü, kimi zaman bilgi, beceri ve kabiliyetlerini kullanarak gönüllü olabilir. Gönüllü olan insanlar elbette bireysel faaliyetlerde de bulunabilir. Ancak bir sivil toplum kuruluşu ya da gönüllülerin oluşturduğu bir toplumsal proje içinde yer alan gönüllüler, birikimlerin doğru tasnifi ve kullanılması sayesinde daha faydalı olabilmektedirler.

Günümüz dünyasında yaşanan doğal afetler, depremler, savaşlar, açlık, kuraklık gibi felaketler, kendine ve insana saygısı olan, özbenliğinde insan olma şerefinin ne anlama geldiğini bilen vicdan sahibi insanları fazlasıyla huzursuz etmektedir.

İslam Dini’nin insanları nasıl kardeş ilan ettiğini ensar muhacir örneğinde çok iyi görmekteyiz. Bizler de gönüllüler olarak bu ensar muhacir kardeşliğini çok iyi anlayıp özümsemeli, gönüllü olarak mazlum, mağdur ve muhtaçlara yardım elimizi uzatmalı, onların derdiyle dertlenmeli ve derlerine elimizden geldiğince çözüm bulmalı, sevinçlerini ve acılarını paylaşmalıyız.

Avrasya Vakfı yurt içinde ve yurt dışında gönüllü olarak çalışmak isteyenleri gönüllü olmaya davet ediyor.

Gönüllü adayı, Gönüllülük formunu İnternet üzerinden Gönüllü Formunu doldurarak veya Vakfımıza gelerek Gönüllülük Formu’nu doldurarak gönüllülük talebini yazılı olarak bildirir.

Gönüllülerimiz SMS ve bülten yoluyla vakıf çalışmalarından düzenli olarak haberdar edilir.

Vakıf tarafından ihtiyaca binaen ve gönüllünün katkı sağlayabileceği alan ve zaman göz önünde bulundurularak faaliyetlere katılımı için davet edilir veya gönüllü, tanımladığı ve teklif ettiği çalışmayı vakfın kabulü ile gerçekleştirir.

Gönüllü Çalışmalarımızdan Görüntüler

20160402054131 DSC_0013 P1010636 13094347_1742973165972710_8775771020386760879_n IMG_1000 IMG_0695IMG_0694IMG_0698