“Bir Ambulans Bin Yaşam” Kampanyasının İkinci Etabında 24 Ambulans Suriye’ye Ulaştırıldı.

bagisyap
Suriye’ye Acil Ambulans Kampanyası (www.birambulansbinyasam.com) dahilinde ikinci etap olarak 24 adet tam donanımlı ambulans yurt içi ve yurt dışı bağışçılarımızın desteğiyle Avrupa ülkelerinden satın alınıp Edirne/Kapıkule sınır kapısından geçerek Suriye’de ihtiyaç sahibi hastanelere ulaştırıldı.
Ambulans kampanyasının ikinci etabında da ilk etapta olduğu gibi ambulans sürücülerimiz Biz Ümmetiz Platformu gönüllüleriydi, tamamı gönüllülerden oluşan sürücülerimizle bir çok kez tarifi imkansız duygular ve mutluluklarla ambulansları Suriye sınır kapılarına teslim ettik.
Kampanyamızın ikinci etabı 24 ambulansı kapsarken, 22 adet ambulans Türk Kızılayı aracılığıyla Suriye Geçici Hükumeti Sağlık Bakanlığına Hatay/Cilve Gözü sınır kapısında teslim edilerek bölgedeki ihtiyaç sahibi hastanelere ulaştırılırken, 2 ambulans ise Türk Kızılayı aracılığıyla T.C. Sağlık Bakanlığının Cerablus’ta açmış olduğu hastaneye ulaştırılmak üzere Karkamış sınır kapısına teslim edilmiştir.

İkinci etapta ambulanslara destek veren Bursa Büyük Şehir Belediyesi’ne, Bursa Ak Parti Gençlik Teşkilatı’na, Endonezya ACT Vakfı’na, Biz Ümmetiz Platformu’na, ve platform üyesi STK’lara, maddi ve manevi destek verenlere ve bürokratik zorlukların aşılmasında gerekli desteği veren tüm dostlara teşekkürü bir borç biliriz.

İkinci etabın tamamlanmasıyla birlikte 49 ambulansımız Suriye’de mazlumlara hizmet ediyor. Yüce Allah’ın nasip etmesiyle kampanyamızın üçüncü etabında 25 ambulans için bismillah dedik. Toplam hedefimiz olan 300 ambulans için desteklerini esirgemeyecek tüm bağışçılarımıza şimdiden teşekkürlerimizi sunarız.

Faaliyetlerimizin devamı için www.avrasyavakfi.org.tr ‘den desteklerinizi bekliyoruz.

İkinci Etap Ambulans İntro

2. Etap Ambulans Görselleri