Yetim Misafirhaneleri

bagisyap

Yetim misafirhanelerimizdeki yetimlerin anneleri sağ ise annelerinden ayrılmadan birlikte kalarak anne şefkatiyle büyümeleri sağlanmaktadır. Suriye’nin içerisinde ve Türkiye’de yetimlerin temel eğitimlerini, ihtiyaçlarını, barınma imkanlarını sağlayacak tesisler oluşturmak amaçlanmaktadır.

Ayrıca yetimlere Yetim Kefaretleriyle sponsorlar sağlayıp daha iyi şartlarda hayatlarını devam ettirebilmeleri çalışmalarımız arasında yer almaktadır.

Yetim Misafirhaneleri

Tamamlanmış Olan Yetim Misafirhaneleri

Yetim Misafirhanesi Ülkesi Barınma Yıl Kapasite
Şehit Bahattin Yıldız Suriyeli Hatay/Reyhanlı 2015 100 Yetim

Yapımına Başlanacak Yetim Misafirhaneleri

Yetim Misafirhanesi Ülkesi Barınma Yıl Kapasite
Suriyeli Hatay/Reyhanlı 2016 1200 Yetim

Neden Yetim Sponsoru Olmalıyım?

Ortadoğu’dan Afrika’ya Dünya üzerinde savaş, yoksulluk, ve doğal afetler sebebiyle ailesini kaybeden 200 milyondan fazla çocuk korumasız ve savunmasız durumda. Yardıma muhtaç bu çocukların maddi ve manevi ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için daha güçlü, sürdürülebilir, kalıcı ve çözüm odaklı sosyal çalışmalar yapılması gerekiyor. Dünyanın her yerinde yetimler; insan kaçakçıları, organ mafyaları ve dilenci mafyalarının en savunmasız hedefi haline gelmiş bulunmaktadır.  Avrasya Vakfı bağışçılarının desteğiyle, kendisi de bir yetim olan Peygamberimizin tavsiyesine uyarak yetimleri varsa Annelerinden ayırmadan koruma altına alıyor; hayata hazırlıyor.

Yetimler İçin Neler Yapıyoruz?

Suriye, Filistin ve Doğu Türkistan gibi Savaş bölgelerindeki yetim çalışmalarımızı mülteci kamplarında ve savaşın etkisinin devam ettiği bölgelerde yürütüyoruz. Savaşın güvensiz ortamında yetim kalmış çocukların öncelikli olarak sağlık ve gıda ihtiyaçlarını gideriyoruz. Ailelerinden sağ kalan varsa onların yanına, yoksa da temin ettiğimiz güvenilir ortamlara nakillerini sağlayarak maddi ve manevi destekle yetimlerimizi güvence altına alıyoruz.