Yangını Söndürüyoruz

bagisyap

Suriye’de katliamlar çocuk, yaşlı, sivil gözetmeksizin yaklaşık 5 yıldır aralıksız devam ediyor. Son zamanlarda Rusya ve Esed rejimine ait uçaklar ve füzeler özellikle Halep’te hastaneleri, sivil savunma ekiplerini, okulları ve çadır kentleri hedef alıyor. Bu saldırılarda son bir haftada 200’ün üzerinde sivil hayatını kaybetti. Uçaklar çoğunlukla hastane, okul, çarşı gibi insanların kalabalık olduğu yerleri hedef alıyor. Ayrıca bu saldırıların olduğu bölgelerde çıkan yangınlar itfaiye ve arama kurtarma ekiplerinin müdahalesine engel olduğundan pek çok insan yanarak can veriyor.

Bununla birlikte sokakların darlığı, yangın söndürme araçlarının sayıca yetersizliği ve mevcut araçların da bir bölgeden diğerine intikal etmesinin zor olması sebebiyle çıkan yangınlara zamanında müdahale edilemiyor.
Yine rejim ve Rusya tarafından havadan ve karadan bombardımana maruz kalan Bayır-Bucak bölgesi de çıkan orman yangınları ile mücadele etmeye çalışıyor. Bölgenin dağlık olması yangın söndürme araçlarının müdahale etmesine izin vermiyor. Bu yüzden, çıkan yangınlar hem ölümlere hem de pek çok ormanın küle dönmesine sebep oluyor.

Bu durumlar göz önüne alınarak Avrasya Vakfı olarak, saldırıların ardından çıkan yangınlara zamanında müdahale edilebilmesi ve böylece ölüm ve yaralanmaların önüne geçilebilmesi için Suriye’den gelen talep üzerine hastahanelere, okullara, arama kurtarma ekiplerine ve sivillerin yoğun yaşadığı bölgelere dağıtılmak üzere göndermeyi amaçlıyoruz. Bu sayede saldırıya uğramış ve yangın söndürme araçlarının ulaşamadığı bölgelerdeki yangınlara erken müdahale edilmesi sağlanmış olacak.

Sizler de aşağıdaki hesap numaralarına bağış yaparak kampanyamıza destek olabilirsiniz.
Bir yangın tüpü için bağış bedeli 50 TL’dir.

Yangın Söndürme Cihazı Bağışlarınızı:

• Banka Hesaplarına yatırarak
  • PTT Posta Çeki Hesaplarına yatırarak
  • 0(212) 521 08 00 numaralı telefonu arayarak
  • Vakıf merkezimize gelerek elden bağışlayabilirsiniz.

(Yardım miktarını Banka veya PTT aracılığıyla yatırdığınızda bağışınızın “Yangını Söndürüyoruz” projesine olduğunu belirtmeniz gerekiyor.)

Not: Yardımınız vakfımıza ulaştığında telefonunuza bir SMS ile bağışınızın yerine ulaştığına dair bilgi alacaksınız.

Yangın Söndürme CihazıYanğın Tüpü Kampanyası