Kurban Bayramı

KURBAN

Dinimiz de bir görev olan kurban, Allah’a yaklaşmak ve O’ nun rızasına ermek için ibadet maksadıyla yapılmaktadır. Bizler sizlerin adına kurbanlarınızı dünyanın mazlum ve mağdur coğrafyalarında kesiyor gerçek manada Allaha yakınlaşmamıza vesile olabilmesi için ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz.

Ülke ve bölgelerdeki kurban kesimleri tamamlandıktan sonra vakfımız, kurban bağış sahiplerine kısa mesaj yoluyla kurbanın kesildiğine dair geri bildirimde bulunur, dileyen bağışçılarımıza da kurbanının kesim videosu ulaştırılır.

SURİYE

Kurbanlık

Bağış yoluyla vekaleti vakfımıza emanet edilen kurbanlıklar Suriye’nin farklı bölgelerinde kurban ibadeti için gerekli kriterlere uygun olarak bizzat Biz Ümmetiz Platformu ve Avrasya Vakfı görevlileri tarafından satın alınır ve işin ehilleri tarafından kesilip pay edildikten sonra daha önceden belirlenmiş olan ihtiyaç sahiplerine ulaştırılır.

• Bir adet küçük baş kurban bedeli 650 TL’ dir.

Bayramlık

Her çocuk bayramlık ister, mutlu olmak, bayramı yeni elbiseleriyle karşılamak hatta o gece bayramlık elbiselerini yatağının yanına koyarak uyumak ister. Bizlerde bu bayram Suriye’deki yetimlere ve öksüzlere bayramlık hediye etmek için yola çıkıyoruz.

• Suriye’de 3 bin çocuğa bayramlık dağıtımı hedeflenmektedir.

FİLİSTİN

Kurbanlık

Bağış yoluyla vekaleti vakfımıza emanet edilen kurbanlıklar Kudüs ve Gazze’de kurban ibadeti için gerekli kriterlere uygun olarak Partner kuruluşumuz görevlileri ve Avrasya Vakfı görevlileri tarafından satın alınır ve işin ehilleri tarafından kesilip pay edildikten sonra daha önceden belirlenmiş olan ihtiyaç sahiplerine ulaştırılır.

• FİLİSTİN’te bir adet küçük baş kurban bedeli 1.250 TL’ dir.

Bayramlık

Her çocuk bayramlık ister, mutlu olmak, bayramı yeni elbiseleriyle karşılamak hatta o gece bayramlık elbiselerini yatağının yanına koyarak uyumak ister. Bizlerde bu bayram Filistin’deki ve Lübnan mülteci kamplarında ki yetimlere ve öksüzlere bayramlık hediye etmek için yola çıkıyoruz.

• Filistinli bin çocuğa bayramlık dağıtımı hedeflenmektedir.

TÜRKİYE

Kurbanlık

Bağış yoluyla vekaleti vakfımıza emanet edilen kurbanlıklar Türkiye’de İstanbul da yaşayan Doğu Türkistanlı ailelere, Yayladağ’da Türkmen Ailelere ve Reyhanlıda Yetim Misafirhanemiz için kurbanlar gerekli kriterlere uygun olarak Avrasya Vakfı görevlileri tarafından satın alınır ve işin ehilleri tarafından kesilip pay edildikten sonra daha önceden belirlenmiş olan ihtiyaç sahiplerine ulaştırılır.

• Türkiye de bir adet küçük baş kurban bedeli 850 TL’ dir.

Bayramlık

Her çocuk bayramlık ister, mutlu olmak, bayramı yeni elbiseleriyle karşılamak hatta o gece bayramlık elbiselerini yatağının yanına koyarak uyumak ister. Bizlerde bu bayram Türkiye deki Doğu Türkistanlı misafirlere, Yayladağında ki mültecilere ve Reyhanlıda Şehit Bahattin Yıldız Yetim Misafirhanesinde kalan yetimlere bayramlık hediye etmek için yola çıkıyoruz.

• Filistinli bin çocuğa bayramlık dağıtımı hedeflenmektedir.
  • Bir çocuğun bayramlık bedeli 100 TL’dir.

Vekâlet yoluyla kurban kesilebilir mi?

Kurbanı, kişi kendisi kesebileceği gibi, vekâlet yoluyla başkasına da kestirebilir. Vekâlet yoluyla kurban kestiren kişi, bulunduğu yerdeki birisine vekâlet verebileceği gibi, başka bir yerdeki kişi veya kuruma da vekâlet verebilir. Vekâlet, sözlü veya yazılı olarak verilebileceği gibi telefon, internet, faks ve benzeri iletişim araçları ile de verilebilir.

Dileyen bağışçı kurban bağış bedellerini banka hesap numaralarına havale, kredi kartı, posta çeki ile veya vakıf merkezine bizzat gelerek elden, internet üzerinden online bağış (www.avrasyavakfi.org.tr) veya telefon (0212 521 0 800) vasıtasıyla ulaştırmaktadır.

• (Kurban bağışı yaparken bağış yapacağınız bölgeyi ve “Kudüs Kurban” ibaresi yazmayı ve telefon numaranızı yazmayı unutmayınız.)
  • (Bayramlık bağışı yaparken bağış türünüzü “Bayramlık”  ibaresi yazmayı ve telefon numaranızı yazmayı unutmayınız.)

Not: Kesim yapılınca telefonunuza bir SMS ile kesiminizin yapıldığına dair bilgi alacaksınız.
Not: Kurbanınızın kesim organizasyonuna dair görüntüler tarafınıza e-mail veya mobil uygulamalar üzerinden iletilecektir.

2016 Kurban Çalışmalarımız için Tıklayın