Kurban Akika

Vekâlet yoluyla kurban kesilebilir mi?

Kurbanı, kişi kendisi kesebileceği gibi, vekâlet yoluyla başkasına da kestirebilir. Vekâlet yoluyla kurban kestiren kişi, bulunduğu yerdeki birisine vekâlet verebileceği gibi, başka bir yerdeki kişi veya kuruma da vekâlet verebilir. Vekâlet, sözlü veya yazılı olarak verilebileceği gibi telefon, internet, faks ve benzeri iletişim araçları ile de verilebilir.

Bağışladığım kurbanım nerede ve ne zaman kesiliyor?

Bağışladığınız Adak ve Akika kurbanınız, Avrasya Vakfı’nın kurban komisyonu tarafından belirlenen acil ihtiyaç bölgelerinde 15 ila 30 gün arasında kesilir.

Bağışladığım kurbanım kimlere ulaştırılıyor?

Kurbanınız, kesimin ardından paylara bölünerek Suriye ve Filistin’deki acil ihtiyaç bölgelerine, ülkemize sığınan Doğu Türkistan’lı muhacirlere, ihtiyaç sahiplerine, savaş ve doğal afet mağdurlarına, yetimlere ve kimsesizlere ulaştırılır.

• NASIL BAĞIŞ YAPABİLİRİM ?

• Tüm Bankaların Kredi Kartıyla Online Bağış Yabilirsiniz (Online Bağış için Tıklayınız)
    • Banka Hesaplarına yatırarak (Banka Hesaplarını Öğrenmek İçin Tıklayınız)
    • PTT Posta Çeki Hesabına yatırarak (Posta Çeki Hesabını Öğrenmek İçin Tıklayınız)
    • 0(212) 521 08 00 veya 0553 743 22 48 numaralı telefonu arayarak.
    • Vakıf merkezimize gelerek elden bağış yapabilirsiniz.

(Adak miktarını banka veya PTT aracılığıyla yatırdığınızda bağışınızın “Adak” olduğunu belirtmeniz gerekiyor.)

Not: Kesim yapılınca telefonunuza bir SMS ile kesiminizin yapıldığına dair bilgi alacaksınız.
Not: İstenmesi ve belirtilmesi durumunda adak, akika ya da şükür kurbanınızın kesim organizasyonuna dair fotoğraflar tarafınıza e-mail ile iletilebilir.